Contact us here for free design advice orTel: 020 8964 1814

 Kings Court Refurbishment

toolbox

Key Facts

  • Sector: Residential
  • Type: Extension and Refurbishment
  • Location: Kings Court
  • Scope: Design and Build
  • Construction date: October 2013
  • Contractors: KROOS
  • Structural engineers: KROOS

Customer Feedback:

My biggest worry was having an unresponsive architect. Where calls wouldn’t be returned promptly and where I would have to constantly chase on updates. I needed someone that would guide me and just be there when I needed advice. They delivered that and much more. They were always accessible and on hand to deal with my any requests or questions I had. The level of service they provide is not something I’ve experienced before and I’ve been in the service industry for a long time. As a thank you, my property is always available should anyone need to see the quality they deliver on a finished build as well as the design.

Diego Soares – Oslo Court Rest. – Kings Cross

    The Challenge:

    The client was a young city professional taking his first step into property investment. They asked us to create an extension and full interior refurbishment for a 2nd floor flat. Improvements included two new bedrooms, a bathroom, a custom designed kitchen, custom joinery and a polished stone plinth. Other exterior changes included a new chimney breast.

    At 75 square metres, the flat offered a lucrative investment opportunity, so whilst the client wished to live in the property in the near future, the primary focus of the project was to maximise re-sale value to recoup a h4 financial return at a later date.

    Special additions:

    • A custom fitted kitchen
    • Supply and fit of all joinery, architraves and doors
    • A new stone plinth and chimney breast
    • The focus was to create the largest re-sale value
    • The need to adapt to the client’s unexpected financial issues

    The Solution:

    The project initially focused on more modest features to meet the limitations of the client’s budget. However, the client raised their ambition and instructed us to focus the refurbishment on a higher-spec finish. Some of the new luxury features included oak doors and floors, a custom kitchen and a polished stone plinth which was integrated into the new chimney breast. The flexibility of our design and build approach meant that we could easily include all of the high-spec features which deviated from the original brief.

    Soon into the build, the client’s capital dried up due to the switch to more expensive high-end features. Instead of halting the project, we worked with the client to lower their payments and stretch them over a longer time period. To adapt to this, we created a more fluid schedule which was tailored to the client’s financial situation on a month-by-month basis.

    The Result:

    To work around the client’s financial situation, the original 2 month deadline was extended to 6 months. By using this approach instead of restricting the project, it allowed us to eventually complete the refurbishment and create a beautiful high-end flat with luxury features to meet the client’s aspirations.

    Most importantly of all, the specially-selected improvements increased the value of the property from £175,000 to £250,000 – providing a 43% increase and a substantial return on the initial investment.

    Looking to extend or renovate your home and add value to your property?

    captcha

    Who we’ve worked with

    Contact Us

    We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you as soon as possible.